Известие

Collapse
No announcement yet.

лампичка на Airbag 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• лампичка на Airbag 156

Колеги от няколко месеца съм се сдобил със 156-ца и съм забелязал, че на таблото ми свети постоянно лампичката за аербега (мисля че е тя) а ми стой на включен помислих си, че заради това свети и реших да пробвам да го изключа но продължава да свети не се маха а до колкото съм виждал на другите не свети. Вечер ми се набива на очи и ме дразни малко да знаете защо е така и при влючен и изключен все си стой... ето и 1 снимчица

http://prikachi.com/images/495/2946495y.jpg

Привет колега.

Щом свети тази лапма вероятно има някакъв проблем. Най-честия е лош контакт на букстата на еърбега. Кой точно може да се види на диагностика с компютър. Оправянето е отваряне на буксата, почистване, притягане и контактен спрей.
    Last edited by vladev; d.m.y г., 19:09. Основание: правопис
    Subaru Legacy 3.0R
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
    sigpic

Comment

На диагностика не показва тази грешка колега изчистени са всички грешки а до сега съм я закачал 3 4 пъти еи така за профилактика ... но може би с тази процедура ще се оправи или ще трябва всички букси да се почистят

Comment

Първоначално публикувано от Nikolov Покажи съобщение
        На диагностика не показва тази грешка колега изчистени са всички грешки а до сега съм я закачал 3 4 пъти еи така за профилактика ... но може би с тази процедура ще се оправи или ще трябва всички букси да се почистят
        щом свети лампата трябва да има записана грешка,ако няма най-вероятно не влизате в правилната централа
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А какво ползвате за диагностика, какъв софт и кабел?
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Благодаря колеги ще я закачим пак и ще поровичкаме.Аз съм си инат и за най-малкото мога да се фпрегна така, че се надявам да изгасне скоро

Comment

какво ли може да е
              Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
              Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

Колега,направи скрийншот на грешката от диагностичният софтуер и след това можем да помогнем с нещо...
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
                Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
                http://www.family-sozopol.com/

Comment

Колеги от няколко месеца съм се сдобил със 156-ца и съм забелязал, че на таблото ми свети постоянно лампичката за аербега (мисля че е тя) а ми стой на включен помислих си, че заради това свети и реших да пробвам да го изключа но продължава да свети не се маха а до колкото съм виждал на другите не свети. Вечер ми се набива на очи и ме дразни малко да знаете защо е така и при влючен и изключен все си стой... ето и 1 снимчица

http://prikachi.com/images/495/2946495y.jpg
                  Чест проблем при 156-ците преди 2000 г. (твоята не знаем каква е). Тъпите френски централи на еърбега, Alied мисля се казваха, дават проблеми при ниско напрежение на акумулатора. Ако по някаква причина колата е оставала със слаб акумулатор, ЕКУ-то е записало тази "грешка", лампата светва ... и си остава да свети, въпреки новия акумулатор!!!

Майката му е Екзаминер или форумните майстори, дето бъркат в централите ...

Успех

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    Чест проблем при 156-ците преди 2000 г. (твоята не знаем каква е). Тъпите френски централи на еърбега, Alied мисля се казваха, дават проблеми при ниско напрежение на акумулатора. Ако по някаква причина колата е оставала със слаб акумулатор, ЕКУ-то е записало тази "грешка", лампата светва ... и си остава да свети, въпреки новия акумулатор!!!

Майката му е Екзаминер или форумните майстори, дето бъркат в централите ...

Успех
                    Ето го и отговора на въпроса ми ! Колата е 1.9 JTD 99-та година и като я купувахме нямаше грам акумулатор в буквалния смисал ГРАМ нямаше и след като я запалихме директно за нов акумулатор и тогава към вкъщи. Ясно защо е останала благодаря spe4elist

Извинявам се за двойният пост нещо интернета се бъгна

Comment

Ето го и отговора на въпроса ми ! Колата е 1.9 JTD 99-та година и като я купувахме нямаше грам акумулатор в буквалния смисал ГРАМ нямаше и след като я запалихме директно за нов акумулатор и тогава към вкъщи. Ясно защо е останала благодаря spe4elist

Извинявам се за двойният пост нещо интернета се бъгна
                      Да сигурно е това щом така си е купил......
                      Но все пак е добре е добре да намериш някой който да ти изчисти грешката защото недай боже нещо се случи ербега може и да не сработи....
                      Това не го пожелавам на никой де.......
                      Но все пак щом е има екстрата е по-добре да работи.....
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                        недай боже нещо се случи ербега може и да не сработи....
                        Щом свети ламичката, еърбега НЕ работи.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Щом свети ламичката, еърбега НЕ работи.
                          Сигорен ли си, че не работи или просто така е останало както обесни колегата защо е така... ако се изчисти грешката дали няма да се оправи ? как да разбера дали имам и работи като изключим факта да се засиля в някое дърво

Comment

Свети ли лампата - еърбег няма!

Comment

Благодаря колеги за отговорите. Темата е изчерпана може да се заключи или изтрие

Comment

Working...
                              X